CASTLE | Magyarország elsőszámú rajongói oldala | Castle-Online.Net » Kate Beckett


-->

Teljes név: Katherine Beckett
Születési dátum: 1979. November 17.
Család: Johanna Beckett (anya), Jim Beckett (apa)
Foglalkozás: Nyomozó
Státusz: Él
Első megjelenés: Flowers for Your Grave (Rick nem Derrick)

Beckett a New York-i rendőrség Tizenkettedik Körzetének, azon belül a gyilkossági osztály nyomozója volt, ahol eredetileg a szintén nyomozó Javier Espositóval és Kevin Ryannel, és az orvosszakértő Lanie Parish-sel dolgozott együtt, Roy Montgomery kapitány beosztásában. Az első részben, Beckett vezeti a nyomozást Allison Tisdale meggyilkolásának ügyében, melyet Richard Castle „Flowers For Your Grave” c. könyvében leírt haláljelenet szerint rendeztek meg, hasonlóan más gyilkosságokhoz, melyeket Castle fikciója alapján követtek el. Castle tanácsadóként vesz részt az ügyben, és bár Beckett próbálja korlátolni a hozzáférését, Castle folyamatosan megszegi a rendőrségi protokollt.

Noha a gyilkost elkapják, mikor ujjlenyomatokat hagy egy Castle-nek hagyott jegyzeten. Castle meggyőzi Beckettet, hogy folytassák a nyomozást egy megérzés alapján. A páros rájön, hogy a gyilkos valójában Allison testévre volt, aki nővére – egy szociális munkás – elmebeteg páciensére terelte a gyanút, hogy megkaphassa apjuk vagyonának nagy részét, mivel az apjuk végstádiumú rákban szenvedett. Az első epizód végére, Castle felhasználja a barátságát a polgármesterrel, hogy Beckett partnere lehessen, annak ürügyén, hogy háttérkutatásokat kell végeznie egy új könyvhöz, melynek nyomozóját Beckettről mintázná. A második epizód végén kiderül, hogy Beckett irodalmi alter-egóját, az ő bosszúsága ellenére, „Nikki Heat”-nek hívják, az első könyv címe pedig „Heat Wave”, aminek szexuális másodjelentése van.

Az anyja gyilkossága
A pilot epizód alatt, Castle sejti, hogy Beckett egy közeli hozzátartozót ért trauma miatt lépett be a rendőrséghez, és Beckett tudatja vele, hogy igaza van. Castle arról is tudomást szerez, hogy Beckettnek „köze van egy meg nem oldott bűntényhez”, amely arra inspirálja, hogy olyan „ügyet építsen fel, amely soha nem esne szét a bíróságon”. A második részben, miközben Beckett kérdésekkel ostromozza a gyanúsított Chloe Richardsont, bevallja, hogy egy hozzá közel álló személyt megöltek. Az ötödik epizódban Beckett elmondja Castle-nek, hogy az anyja, Johanna Beckett volt, akit erőszakosan megöltek. Beckett azért lett zsaru, mert olyan nyomozó akart lenni, aki nem követi el az általa a nyomozó detektívek hibájának érzett „csoportosítást” a bűnügyekben. (Elmagyarázta Castle-nek, hogy szerinte azért nem sikerült soha elkapni az anyja gyilkosát, mert a nyomozók egyszerűen azt feltételezték, hogy egy rosszul sikerült rablás során halt meg, és nem vettek tudomást az ez ellen szóló bizonyítékokról, mint például hogy az anyja pénztárcája és kulcsai is nála voltak amikor megtalálták). Elmondta, hogy most az anyja eljegyzési gyűrűjét nyakláncon viseli, az „életért, amit elvesztett” és az apja óráját az „életért, amit megmentett”, amikor segített neki kilábalni az alkoholizmusból. Ő is olvas krimiket, annak reményében, hogy sikerül belátást nyernie a gyilkosok indítékaiba, és titokban maga is Castle egy rajongója, de a fő nyomozói erőssége abban rejlik, hogy együtt tud érezni az áldozatok hozzátartozóival, és ezt jobban csinálja, mint azt „bárki [Montgomery] is tudhatná”.

A „Little Girl Lost” c. epizódban további betekintést nyerünk Beckett múltjába, amikor egy korábbi szerelme, az FBI ügynök Will Sorenson, visszatér New Yorkba és Beckett segítségét kéri egy emberrablási ügyben. Sorenson fedi fel hogy Beckett egyszer egy órát állt sorban, csak hogy kapjon egy autogramot az egyik Castle könyvére, és azt is, hogy hogyan segítették át a könyvei az anyja halálán. Az első évad záróepizódjában, Beckett dühösen visszautasítja Castle segítségét az anyja gyilkossági ügyének felnyitásában – végzett vele, miután csatlakozott a rendőrséghez, amikor megállapította, hogy saját nyomozása és az anyja megölésére való fókuszálás összetörné az életét – kijelentve, hogy ha Castle beleavatkozik, akkor vége lesz a közös rendőrségi munkájuknak.

Ennek ellenére, Castle szembesíti Beckettet az epizód végén a bizonyítékkal, mely szerint az anyja a gyilkosság kiszemelt célpontja volt. A második évad elején megbocsát Castle-nek a tolakodásáért az ügyben, miután ő szívből jövően bocsánatot kér. Ezalatt az időszak alatt szintén fény derült arra, hogy Beckett beszél oroszul, miután egy félévet töltött Kievben az első és második egyetemi éve között. Továbbá kiderül még, hogy modellkedett is 17 éves korában, mert az könnyebbnek tűnt mint a pincérkedés (bár csak egy képet mutatnak róla a modell korszakából, ami tenisz ruhában látható). A Castle-lel való partnerségét később meghosszabbítják, miután Castle egy három könyvre szóló szerződést kap a Nikki Heat könyv sikeres debütálása után.

Beckett anyjának ügye ismét felszínre kerül a „Sucker Punch” c. epizódban, amikor Lanie kapcsolatba lép egy szakemberrel, Dr. Murrey-vel, miután felfedezi a sebek hasonlóságát az áldozaton és Beckett anyján. Dr. Murray később elmondja Beckettnek, hogy nincs kétsége afelől, hogy az áldozatot ugyanaz az ember ölte meg, aki az anyját is. Először egy korrupt politikus, Dick Connan, informálja Beckettet arról, hogy egy „Rathborne” nevű bérgyilkos ölte meg az anyját és négy másik embert is. Elterveznek egy cserét – Castle 100,000$-t adományoz a saját pénzéből, hogy fedezze a hamis találat költségei –, hogy Beckett végre el tudja kapni a gyilkost, de az nem jön el. Miután a cserét leleplezték, Beckett rájön, hogy maga Coonan a gyilkos – ő hívta fel Beckett figyelmét „Ratchborne”-nal kapcsolatban, anélkül hogy Beckett bármit is mondott volna az anyja haláláról – és miközben le akarja tartóztatni, Coonan túszul ejti Castle-t. Castle-nek sikerül kiszabadítani magát, de Coonan utána indul, csakhogy Beckett mellkason lövi, amitől azonnal meghal. Bár kap valamiféle lezárást az anyja gyilkossága, még mindig ki kell találni, hogy ki rendelte a gyilkosságot. Ugyanebben az epizódban, Castle kijelenti, hogy nem fogja tovább követni, és bűntudata van, amiért Beckettnek ölnie kellett, annak érdekében, hogy megmentse az ő életét. Viszont Beckett maradásra bírja, bevallva, hogy megszokta, hogy Castle idegesíti – bár megfenyegeti, hogy lelövi, ha ezt elmondja bárki másnak –, és hogy ő teszi a nehéz munkáját elviselhetőbbé, és hogy szeretné, ha ott lenne, amikor végre megtalálja ki bérelte fel az anyja gyilkosát.

Beckett kiképzőtisztje, miután elvégezte az akadémiát, Mike Royce volt, aki Beckett szerint „az egyetlen volt, aki megértette a megszállottságot, ami hajtotta”. Az egyik ügyükben szerepelt egy karaoke bár, egy másikban egy majom. Beckett egyszer azt mondta, hogy szerelmes volt Royce-ba, állítása szerint csak azért mondta, hogy vonalba tartsa, és le tudják nyomozni a telefonját. Viszont, miután elmondta Castle-nek, hogy hazudott, jól láthatóan könnyes szemekkel sétál el.

Magánélet
Az „Under The Gun” c. részben Beckett elmondja Castle-nek hogy van egy ’94 Harley softail motorja, amely áráért a közpiskolai évei alatt végig dolgozott. Amikor Castle megkérdezi, hogy miért nem mutat egy képet a motorról, azt válaszolja, hogy szerinte nem bírná ki az ő látványát, ahogy rajta ül szűk fekete bőrruhában.

A „Last Call” c. epizódban kiderül, hogy van egy tetoválása. Valamint megmutatta éneklési tehetségét a csapat többi tagjával együtt.

A „Food to Die For” c. részben Beckett újra találkozott egy régi középiskolai barátnőjével, Maidson Queller-rel, aki kifejezi meglepődöttségét, hogy „az iskola legnagyobb törvényszegője rendőr lett”. Miután Castle kikérdezi, elmondja, hogy egy félévét töltött az NYU-n közgazdaságtan szakon.

Az „A Dance with Death” c. részben kiderül még, hogy Stanfrodon járt jogi előkészítőre.

A „Heroes & Villains” c. epizódban úgy tűnik, hogy visszajáró vevő egy híres képregény boltban, és hogy vett egy példányt a grafikus novellából, amely Castle egyik karakterén, Derrick Strom-on alapul, de ezt próbálja titkolni. Amikor kihallgatja Hastings rendőrtisztet, aki egy „Lone Vengeance” nevű hősként küzdött a bűn ellen, és gyanúsítanak egy ember megölésével, mert az tudott a kettős identitásáról, kiderül, hogy közös bennünk az, hogy elvesztették az egyik szülőjüket, amikor valaki megölte őket, és ez vezette őket a rendőri erőkhöz, annak érdekében, hogy igazságot tegyenek. Fény derül rá, hogy Hastings rendőrtisztnek van egy barátja, aki újságíróként dolgozik, és képregényt ír arról, amit „Lone Vengeance” tesz. Beckett azt mondja neki, hogy ne hagyja, hogy a múltja határozza meg. Amikor kiderül, hogy Hastings rendőrtiszt ártatlan, ő és a barátja csókolózva hagyják el az őrsöt, miközben a liftajtó becsukódik. Castle szóvá teszi a hasonlóságot a rendőrtiszt és az újságíró alkotta pár, valamint az ő és Beckett között lévő kapcsolatban.

Kapcsolatok
Richard Castle
Beckett kapcsolata Castle-lel feszülten kezdődik, mivel idegesítőnek és felelőtlennek találja. Viszont összemelegednek, miután látja, mennyire hasznos tud lenni az ügyeknél, amiket úgy old meg, hogy olyan dolgokat is észrevesz, amiket más nem tudna. A páros között kialakul egy erős barátság, és mélyen törődnek a másikkal.

A „Sucker Punch” c. részben, Castle 100,000$-t ajánl fel a saját pénzéből, hogy egy hamis szerződést színleljenek a férfival, aki megölte Beckett anyját. De hamarosan rájönnek, hogy átverték őket, és hogy a valódi gyilkos egy olyan ember, akinek védettséget garantáltak a gyilkos identitásáért cserébe. Castle-t túszul ejti és fegyvert fog rá, így Beckettnek muszáj lelőnie és megölnie a gyanúsítottat mielőtt kideríthetné, hogy ki bérelte fel az anyja megölésére.

Castle bűntudatot érez, amiért Beckett elvesztette az utolsó nyomot csak azért, hogy megmentse az életét, felajánlja, hogy véget vet a közös munkájuknak, de Beckett visszautasítja, mert amikor végre rájön, hogy ki akarta megölni az anyját, azt szeretné, ha ő is ott lenne.

Tick Tick Tick…” c. epizódban féltékenynek tűnik Castle figyelmére, amit Shaw ügynök és a high-tech felszerelése iránt mutat. Amikor Beckett lesz a végső célpontja egy sorozatgyilkosnak, aki megszállottja „Nikki Heat”-nek, majdnem meg is hal, amikor felrobbantják a lakását. Annak érdekében, hogy megvédje, Castle megengedi neki, hogy az ő lakásán maradjon, ahol Beckett reggelit készít neki, ezzel megköszönve, amit érte tett.Beckett kapcsolatát Castle-lel demonstrálja a közelsége a lányával, Alexis-szel, aki felnéz rá, és barátként tekint rá. A „Wrapped Up in Death” c. epizódban Castle megkéri Beckettet, hogy figyeljen Alexisre, ha vele történne valami, és ő megígéri, hogy úgy lesz. Az „Under the Gun” c. részben Beckett eltekint a szülői tanácsadástól, azt mondva Castle-nek, hogy Alexis most lép be a „vad-gyerek korszakába”, és viccesen megemlít néhány lázadó dolgot, amit tinédzserként tett, amikről Castle szívesen megtudna többet is.

Az „A Deadly Game” c. epizódban Beckett már majdnem elmondja Castle-nek hogyan érez iránta, amikor megjelenik az ex-felesége (Gina), akivel együtt mennek Hamptonsba, Castle úgy búcsúzik el, hogy ősszel találkoznak. A nyár folyamán egyáltalán nem lépnek kapcsolatba egymással.

A „Deadly Affair” részben, Beckett és a csapata ott találják Castle-t egy tetthelyen, és letartóztatják gyilkosságért (amit Beckett boldogan megtesz, amiért nem hívta fel, hogy informálja arról, hogy visszajött a városba), de miután ártatlannak bizonyul, szabadon engedi. Beckett „elveszti” a fogadást, amit Castle-lel kötött, hogy ki talál előbb bizonyítékot, ami tovább lendítheti a nyomozást – bár mindketten egyszerre szereztek bizonyítékot -, amely abban nyilvánul meg, hogy újra partnerek lesznek.

A „He’s Dead, She’s Dead” epizódban kiderül, hogy Beckett megnézte Castle életrajzát a hivatalos weboldalán, így tud a középső nevéről, ami „Edgar”. Viszont a valódi középső neve „Alexander”, Castle hivatalosan megváltoztatta a nevét Richard Alexander Rodgers-ről Richard Edgar Castle-re (Edgar Allan Poe tiszteletére), amikor írni kezdett.

A „Nikki Heat” c. részben, Beckett féltékeny lesz Natalie Rhodes színésznőre (Laure Prepon) (akit úgy öltöztettek, mint Nikki Heat, a karakter, akit Castle formázott Beckettről), amikor meglátja, hogy megcsókolja Castle-t a liftben. Nem tudván arról, hogy Castle visszautasította Rhodest, mert úgy érezte, csak egy fantáziát keltett életre, amit ő kreált (később megemlíti Beckettnek, hogy lefeküdni egy olyan nővel, aki a fikcionális verziója, túl „meta” lenne).

A „Knockdown” c. epizódban, Castle és Beckett végre megcsókolják egymást, bár csak azért, hogy eltereljék egy őr figyelmét, a reakcióik elárulják, hogy mindketten éreztek valami többet.

A „Setup” részben, Castle és Beckett egy elkerített ponyva alatt láthatók együtt, miután mindketten magas sugárzásnak voltak kitéve, miközben egy vélhetően nuklerális, az egész városra fenyegtést jelentő bombát próbálnak felkutatni. Castle érdeklődik Beckett problémáiról Josh-sal (a jelenlegi barátja), és ő elmondja neki, hogy Josh sokat van távol, és most azt szeretné, ha itt lenne neki. Sajnos, egy férfi bejön és félbeszakítja őket, mielőtt Castle bármit és mondhatna Kate-nek, ami valószínűleg megváltoztathatta volna a kapcsolatukat.

A „Countdown” c. epizódban Castle és Beckett be vannak zárva egy óriási fagyasztóba, miután belopóztak egy helyszínre, ahol állítólag egy bombát tartanak. Attól tartva, hogy mindketten meg fognak halni, és senki nem tudja, hogy hol vannak, végül összebújnak, hogy melegen tartsák egymást, de mindketten nagyon gyengék a hidegtől. Beckett megköszöni Castle-nek, hogy ott van vele, és Castle azt feleli, hogy mindig ott lesz. Beckett megérinti az arcát és azt mondja „Csak azt akarom, hogy tudd…”, de elveszti az eszméletét, mielőtt befejezhetné. Castle megpróbálja felébreszteni, de hamarosan ő is elájul. Viszont Esposito és Ryan hamarosan megmentik őket. Miután később megtalálják a bombát, Castle és Beckett rájönnek, hogy már késő hívni a tűzszerészeket. Kézenfogva, egymás szemébe néznek, és amikor már csak egy másodperc van hátra, Castle kihúzza az összes drótot, hatástalanítva azt, mielőtt az időzítő lejárna. Megkönnyebbülve ölelik meg egymást. A nap végén Castle besétál a liftbe, magára hagyva Beckettet és Josh-t. Ahogy Beckett megöleli Josh-t, Castle után néz, amíg el nem tűnik a liftben. Castle teljesen összetörtnek látszik a tény miatt, hogy már kétszer szembenéztek a halállal, de még egyikük sem vallotta be a valódi érzéseit.

A „The Dead Pool” c. részben egy másik író „udvarol” neki, Castle pártfogoltja, információért és jellemzőkért. Az epizód végén Castle nyíltan bevallja, hogy féltékeny, de ő visszautasítja az írót, magát „egy-írós lány”-nak nevezve. Amikor Castle megköszöni, azt válaszolja „mindig”.

A „Knockout” c. részben, Beckett közli Castle-lel, hogy „végeztek”, miután Castle nem járt sikerrel abban, hogy lebeszélje őt a megszállott hajszáról Hal Lockwood bérgyilkos után, akinek köze van az anyja gyilkosságához. Miközben veszekednek, Castle elmondja Beckettnek, hogy nem érti a kapcsolatukat; hogy „majdnem halálra fagynak egymás karjaiban”, csókolóznak, fogják egymás kezét, együtt töltik a szabadidejüket, de soha nem beszélnek róla. Megvádolja azzal, hogy „elbújik” a kapcsolataiban, olyan férfiakkal, akiket nem szeret. Mialatt dicsérő beszédet mond Montgomery kapitány temetésén, Castle a távolban látja, ahogy a nap visszatükröződik egy mesterlövész puskáról, amit Beckettre céloznak. Mielőtt el tudná lökni az útból, Beckettet mellkason lövik. Miközben a földön fekszik, Castle könyörög neki, hogy maradjon vele, és azt mondja „Szeretlek, Kate” mielőtt Beckett elveszti az eszméletét. Beckett túléli a lövést, miután átesett egy kiterjedő műtéten, bár pár másodpercre elvesztették. Amikor Castle meglátogatja, azt állítja, hogy elvesztette az összes emlékét a történtekről, és időt kér, amíg feldolgozza azokat. Három hónapba telik a felépülése, de nem hívja Castle-t az alatt az idő alatt, mintegy tükörképeként annak az időszaknak, amikor Castle nem hívta Beckettet egész nyáron.

Amikor visszatér a munkába, megismerkedik az új főnökével, a korábban belpolitikával foglalkozó Victoria Gates-szel, akivel egyből összetűzésbe kerül, miután megtudja, hogy a nyomozás az ő támadását és Montgomery halálát illetően véget ért. Továbbá azt is megtudja, hogy amíg távol volt, Ryan, Esposito és Castle szereztek némi információt, hogy egy raktár, amely feltehetően fontos információt tárolt, leégett, állítólag balesetből. Találkozik Castle-lel – aki otthagyta az őrsöt, mivel Beckett nem volt ott – és elmondja neki, hogy szakított Josh-sal a nyár alatt, és úgy érzi, nem lehet valódi kapcsolata, amíg az anyja gyilkosai szabadon járkálnak. Megpróbálja folytatni a nyomozást az anyja ügyében, de Castle meggyőzi, hogy próbáljon időt adni neki, hátha tisztábbak lesznek a dolgok. Beckett később bevallja a pszichológusának, hogy mindenre emlékszik arról a napról, amikor lelőtték, beleértve amikor Castle bevallotta mit érez iránta, de ezt senki másnak nem mondja el. Nem hajlandó semmilyen kapcsolatot kezdeni (Castle-lel sem), amíg a férfi az anyja és Roy Montgomery halála mögött nincs elkapva.

Az „Eye of the Beholder” c. részben, Beckett zaklatott lesz, amikor Castle elkezd érdeklődni egy másik nő, Serena Kaye iránt, de nem ismeri el a Castle iránt érzett érzéseit, ami ahhoz vezet, hogy a pszichológusa megkérdezi tőle, hogy nem aggódik-e, hogy Castle várni fog-e rá vagy sem.

Castle aggódni kezd Beckett miatt, amikor egy mesterlövészes ügyön dolgoznak, és rájön, hogy Beckett poszttraumatikus stressz szindrómában szenved a lövöldözése miatt. Könyörög Esposito-nak, aki valaha szintén poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedett, hogy segítsen neki túllendülnie rajta. Hogy megtegye, Esposito a kezébe adja a fegyvert, amivel lelőtték, és azt mondja, hogy a történteket erősségé kell formálnia, gyengeség helyett. Később Beckett rájön, hogy Castle vette rá Esposito-t hogy segítsen, és ezt megköszöni neki.

A „47 Seconds” c. részben, Martha bátorítja a fiát, hogy mondja el, hogy érez Beckett iránt, viszont miközben kihallgat egy gyanúsítottat, elszólja magát „Mellkason lőttek és emlékszem minden másodpercére”, nem tudván, hogy Castle a megfigyelőszobában van és mindent hallott. Castle megdöbben és csalódott, hogy Beckett egész végig hazudott neki arról, hogy emlékszik. Elmondja Martha-nak, hogy mivel nem mondott semmit, szerinte ez azt jelenti, hogy nem érez iránta semmit. Bár Martha szerint véget kellene vetnie a közös munkájuknak, most, hogy tudja az igazságot, Castle úgy dönt, hogy marad, mert szeretné azt érezni, hogy valami olyat is csinál, ami számít.

A „The Limey” c. epizódban Beckett és Lanie beszélgetnek Castle-ről, ami ahhoz vezet, hogy Beckett bevallja, hogy érez iránta valamit. A kísérlete, hogy elmondja Castle-nek is (amire Lanie bátorította), kudarcba fullad, mivel Castle egy légutaskísérővel jelenik meg egy tetthelyen. Beckett csalódott, de még mindig nem hajlandó erről beszélni Castle-lel.

A „Headhunters” c. részben, Castle összeáll Ethen Slaughter nyomozóval, nyilvánvalóan kerülve Beckettet. Beckett beszél erről a terapeutájával, aki felveti, hogy Castle talán már nem hajlandó többet várni rá. Beckettet lesúlytja a felvetés, így boldog, amikor Castle véget vet rövid munkájának Slaughterrel.

Az „Undead Again” c. epizódban az ügy, amin Beckett és Castle dolgoznak, részben tükörképet állít saját problémáiknak, mivel az egyik szemtanú azt állítja, nem emlékszik semmilyen gyilkosságra. Végül Beckett elmondja Castle-nek, hogy terapeutához jár, és dolgozik azon, hogy a fal, amit maga köré húzott fel, lassan leomlik. Erre Castle azt válaszolja, hogy „Szeretnék ott lenni, amikor megtörténik”, amire Beckett azt feleli, hogy „Igen, én is szeretném, ha ott lennél”.

A negyedik évad fináléjában, az „Always” c. részben, Beckett és Castle kénytelenek megbirkózni a kapcsolatukkal, amikor a gyilkosról, aki után nyomoznak, kiderül, hogy kapcsolatban áll Beckett egy évvel korábbi lövöldözésével. Castle, megpróbálván lebeszélni Beckettet az ügyről, bevallja, hogy szereti, és hogy hallotta, amikor elmondta, hogy mindenre emlékszik.
Viszont Beckett dühös rá, amiért fontos tényeket hallgatott el előle, annak érdekében, hogy őt megvédje, és nem hajlandó kiszállni az ügyből, ami miatt Castle véget vet partnerségüknek. Beckett ezúttal nem tudja megoldani az ügyet, viszont egy halál közeli élmény közben rájön, mennyit is jelent neki Castle. Miután felmondja az állását, Beckett meglátogatja Castle-t, elmondja, hogy sajnálja, és egy kis hezitálás után Castle részéről, megcsókolják egymást.

Exek
Will Sorenson
A „Little Girl Lost” c. részben tűnik fel az FBI ügynök Will Sorenson, aki mint kiderült, Beckett ex-barátja, akivel 6 hónapig voltak együtt, de Sorenson szakított vele, amikor Bostonba ment a karrierje miatt. Az epizódban megkérte Beckettet, hogy menjen vissza hozzá, mire ő azt felelte, hogy „még meggondolja”, de többett nem volt róla szó.

A „Death in the Family” c. epizódban, Sorenson egy kocsiban utazott az egykori maffiózó Jimmy Morannel, amikor a gyilkos bevágott melléjük és lelőtte mind Morant, mind pedig Sorensont. Később Beckett őszintén aggódott a sérülésének híre hallatán, és a kórházban várt Sorensonnal, amíg távoznia nem kellett munkaügyben. Az ügy lezárásakor élvezte a beszélgetést az ex-barátjával.

Tom Demming
A „Den of Thieves” c. részben, Beckett találkozik a rablási nyomozó Tom Demminggel, akit egyből megkedvel. Később derül ki, hogy elkezdtek randevúzni, együtt ebédelni munka közben, és osztozni a taxikon.

Az „Overkill” c. epizód végén láthatjuk, ahogy megcsókolják egymást, ezzel megerősítve, hogy kapcsolatban vannak. Viszont a második évad fináléjában, Beckett véget vet a kapcsolatnak, azt állítva, hogy „nem az, amit most keres”. Demming megkérdezi, hogy akkor mit keres, de ő csak félrenéz.

Josh Davidson
A „Punked” c. rész utolsó jelenetében Josh megjelenik az őrsön, hogy elvigye Beckettet motorozni (Beckett elmegy a bukósisakjáért). Ezelőtt, Beckett senkinek sem mondta el, hogy új barátja van. A következő részben derül ki, hogy Josh egy motoros és egy szívsebész egyben.

A „Last Call” c. epizódban Beckett elmondja Castle-nek, hogy Josh-sal épp az ágyban voltak a laptopjával, amikor jött a hívása, hogy találkozzanak az Old Hauntban.

A „Knockdown” c. részben Castle, miután megérkezett Becketthez, Josh után kérdez, mielőtt a csokor virágot átadná neki. Ebből kiderül, komoly, ami Josh és közte van.
A „Countdown” c. epizódban Josh ottmarad Manhattanben, és nem megy el Haitire, amiből Beckett azt gondolja, hogy „van esélyük”. Josh menti meg őt és Castle-t is a hiptermiától. A rész végén megölelik egymást, de Beckett zavarodottnak tűnik, és vágyakozva mered Castle után.

A „Rise” c. részben Beckett felfedi Castle előtt, hogy valamikor a lövöldözéséből való felépülése közben, szakított Josh-sal. Később elmagyarázza, hogy bár nagyon kedvelte, nem lehet az a személy egy kapcsolatban, aki szeretne lenni, amíg nem kap teljes lezárást az anyja gyilkossága.

Érdekességek
  • Glock 17-es szolgálati fegyvere van a „Home is Where the Heart Stops” c. epizódig, amikor egy Glock 19-est kezd el magával hordani
  • A tartalék fegyvere Glock 26-os, amit kétszer is Castle kezébe ad, egyszer a „Boom!”, egyszer pedig a „Deadly Affair” c. rérszben.
  • Egyszer egy Heckler & Koch USP típiusú pisztolyt is használt, amit egy orosz maffiózóra szegezett, aki fegyegette Castle-t a „Deep in Death” c. epizódban.
  • A jelvényszáma: „41319”
  • Terri Edda Miller producer szerint, Beckett születésnapja November 17-én van, és 19 éves volt amikor az anyja meghalt 1999. Január 9-én, így a születési éve 1979.